Svartå Hembygdsförening information


SLOTTET
äntligen i sin prakt. Ståtligt, mäktigt och renoverad panel och helt nymålat. Ett fint landmärke när du kommer från Mullhyttan och Laxå nerför första backen mot vår hemby.

För att fira att renoveringen är klar och för att återgå till traditionen inbjuder vi till ett stort

Kak kalas med ett dignande buffébord fyllt med cirka 40 sorters småkakor. Söndagen den 24 juli klockan 14 slår vi upp portarna och har då kokat kaffe till våra gäster. Naturligtvis har vi både te och dricka.

För att fortsätta att både fira och vara traditionsbundna så inbjuder vi också till det stora Tårtkalaset med ett lika dignande buffébord av mellan 25 och 30 olika sorters tårtor. Söndagen den 7 augusti klockan 14 öppnar vi och då med sällskap av den underhållande Folkesson gitarrer.

Svartå Folkets husförening och hembygdsföreningen bjöd in andra ideella föreningar i Svartå till en träff för att vi i föreningslivet skulle gå mer samman med våra olika aktiviteter och kanske också tillsammans verka för att skapa olika evenemang där vi, tillsammans, jobbar för Svartås bästa. Mötet beslutade att vi i fortsättningen under hösten kommer att ha återkommande möten mellan de olika föreningarna.

Renoveringen av fasaden på Slottet kostade hembygdsföreningen en hel del pengar och det kommer att finnas både en skål och ett swish nummer på Slottet under de båda kalaset om du känner för att hjälpa till ekonomiskt med ett bidrag.

Styrelsen vädjar också till sina medlemmar att stödja hembygdsföreningen med ett bidrag till renoveringen.