Rapport från Svartå Hembygdsförening

ÄNTLIGEN är vi på banan igen efter två år av pandemikrångel. Svartåträffen den 1 maj blev en helt succéfylld tillställning. Uppskattningsvis kom det över två tusen besökare till Svartå den dagen. Flera volontärer hjälpte oss på Slottet med kaffeserveringen, tack, och vi klarade av trycket mot oss. Vi har en vana vid detta och vi var mycket nöjda med hur hela dagen förlöpte för oss.

I dagarna har vi börjat med att måla och förbättra både det röda och det vita på vår hembygdsgård. Vi kommer att skrapa och måla hela fasaden, runt om. Det kräver av oss ett stort kapital och vi får leta ganska långt ner i kassakistan för att betala för oss. Färg är dyrt idag så om det är någon av er som läser detta så finns det en möjlighet att sponsra en valfri summa till föreningen. Antingen betalar man via Swish på nummer 123 182 4143 och märka med ”målning” eller så kommer det finnas en bössa på hembygdsgården vid de tillställningar som vi kommer att ha under sommaren.


Kommande tillställningar på Hembygdsgården:

6 juni, Nationaldagsfirande i samarbete med Nysunds församling klockan 14 börjar serveringen av kaffe och nationaldags bakelse.

24 juli kl 14 – 17, Det stora Kakkalaset med hembakad kakbuffé

7 augusti 14 – 17, Det stora Tårtkalset med hembakad tårtbuffé

GLÖM INTE

Årsmöte med sedvanliga redovisningar och val den 22 maj kl 15.00