Välkommen till Svartå

Svartå, är en liten ort som tillhör Degerfors kommun och ligger i västra Närke ca 8 mil från Karlstad och ca 5 mil från Örebro. Svartå är idylliskt beläget mellan sjöarna Storbjörken och Lillbjörken. Samhället har idag ca 500 innevånare och en mängd företag.
Mer om ortens brukshistoria från 1600-talet finns på hembygdsgården. Idag hittar du elljusspår med skidspår, fiskevatten, konferenslokaler, museum, hantverk och de två stora evenemangen Svartåloppet och Svartåträffen på orten.


Temperatur just nu i Svartå.

FöreningsAktuellt

Det Stora Kakkalaset 21/7 kl. 14-16 på Slottet.
Det stora Tårtkalaset 4/8  kl. 14-16 på Slottet.
Svartåloppet 10/8


Veckans bild

Kung Gustaf VI Adolf besöker Svartå på sin Eriksgata. 1953

Information & nyheter


En påminnelse om söndagens kalas.
Svartå Hembygdsförening bjuder in till årligt kakkalas söndagen den 21 juli 14.00-16.00.
Det kommer att serveras en buffé med kakor och gluten- och laktosfria alternativ finns. Åsa Täpp underhåller och vi kommer att ha vår loppis öppen. Finns även möjlighet att gå runt och titta i vår fina hembygdsgård Slottet.
Varmt välkomna
1 HembPNG
Svartå Hembygdsförening informerar.

Nu börjar minnesmärket över de omkomna i explosionsolyckan 1889 ta form, det återstår lite arbete men allt beräknas klart till invigningen den 7e september.
/Svartå Hembygdsförening


Svartå IF meddelar

Det 43e Svartåloppet närmar sig och ett stort tack till vår Guldsponsor Fabriqen som fixat två nya banderoller till arrangemanget.
Sen tidigare finns kepsar och träningskläder att köpa i vår klubbshop hos Fabriqen, se mer via länken.  https://sportfabriqen.se/
/Svartå IF


Måndagsturen tar ett sommaruppehåll, tillbaka i mitten på augusti.
Skrmklipp vandringPNG