Sommarinfo från Hembygdsföreningen

I ett ganska behagligt väder kom det mycket folk till midsommarfirandet på hembygdsgården. Redan klockan 10 var det kö till kaffeserveringen. Som vanligt hade en lång midsommartårta, denna gång över 3 meter lång, för att våra besökare skulle njuta fullt ut av att dricka sitt kaffe i bersån tillsammans med andra.
 
Klockan 11 fick vi traditionellt besök av Letälvsgillet som dagen till ära hade med sig två spelemän på fiol och dragspel, Sam och Marianne. Det visade sig vara en mycket bra kombination. Fantastiska musikanter och glimrande folkdans.
 
Eftersom musikanterna var så lyckade så beslöt vi oss för att engagera dessa två till en spelning på Slottet i samband med öppet för våra söndagskaffe i bersån. Den 23 juli kommer dessa båda spelemän på besök och jag lovar att de kommer att underhålla oss.
 
Glöm  nu inte våra kaffe i bersån söndagar mellan 14 och 17. Det gäller alla söndagar i juli och den första söndagen i augusti. Underhållning den 9 juli med en kör som sjunger visor och den 23 juli med Sam och Marianne, sedan förstås våra oerhört populära söndagar, som avslutning på säsongen, söndagen den 30 juli med Det stora Kakkalaset och finalen, Det stora tårtkalaset den 6 augusti.

I samband med Tårtkalaset så kommer det att vara en utställning som hålls i av Svartåbanans Vänner. Ett minne för livet.

Välkomna till kaffe i bersån.
Styrelsen