Information från utvecklingsgruppens styrelse

Tillsammans med representanter från Trafikverket har vi enats om en skötselplan för ytan vid stationsområdet vilket innebär årlig slagning av gräsytan, vilket de har utfört.
Ser nu trevligare ut än innan.
 
Tillsammans med Qstar och ett Degerforsföretag diskuterar vi återplantering av kullen vid macken. Vi är i stort sett överens om växter och avvaktar offert från utföraren.
 
Vi har kontaktat Teresa Dahlström, ny kommundirektör på Degerfors kommun, för en träff i höst. Hon återkommer med alternativa datum.
Avsikten är att bygga relationer och ömsesidig information.
 
Till sommaren har vi sett till att vidta åtgärder mot Kanadagässen vid badet, som förra sommaren åstadkom besvärande många ”halkminor” på bryggor, sandstrand och gräsytan. Åtgärden har haft avsedd effekt och vi har varit förskonade från ”halkminor” denna sommar.
Däremot är änderna ett problem.
En vädjan: Var vänlig och mata inte fåglarna.
För att försöka hålla dem borta monterade vi en drake med rovfågelsilhuett. Glasfiberstången monterades på gungställningen. Stals efter två dagar.
Illa.

På begäran från utvecklingsgruppen har kommunen utökat parkeringen så att parkering blir smidigare och säkrare och nytt material till bänkar och bord har beställts och kommer att monteras av deras personal.
 
Den planerade arbetsdagen är flyttad till 24 augusti beroende på ett par faktorer.
En kärntrupp utför ett stort och mycket uppskattat ideellt arbete och de behöver förstärkning. Hoppas att du kan delta och bockar av i almanackan.
 
Har du några frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Stefan Fejes eller någon annan i styrelsen
 
Hopas ni får en fortsatt trevlig sommar
 
Styrelsen
Svartå Utvecklingsgrupp