Information från Hembygdsföreningen

Skrmklipp kakJPG

Det Stora Kakkalaset blev en stor succé med över 35 olika sorters kakor som ideella Svartåbor hade bakat hemma i sina kök. De hembakade kakorna drog gäster från när och fjärran till Svartå, folk kom från Karlskoga, Laxå, Degerfors, Örebro och även från utanför länet. En uppskattning är att runt 200 gäster besökte Svartå och hembygdsgården denna dag. Tack till alla dessa.

Som vanligt så bjöds det på musik i bersån, denna gång av Åsa Täpp från Mullhyttan. En fantastisk sångerska med en bred repertoar. En blandning av schlager, country och visor som publiken uppskattade väldigt mycket. Jag lovar att vi ska göra allt för att hon ska komma tillbaka.

Den 7 augusti mellan 14 och 17 så kommer nästa evenemang på Slottet att äga rum, Det Stora Tårtkalaset dit alla är inbjudna att smaka av de dignande borden av tårtor. Innan pandemin tog fart hade vi 34 tårtor på tårtkalaset och de gick åt. Alla tårtor är hembakade. Om du som läser det här känner för att baka en tårta till kalaset hör gärna av dig till mig, Leif Spånbo, eller Kristina Svensson och Elisabeth Adamsson.

Till detta kalas kommer Folkessons Gitarrer att stå för musiken. De har varit hos oss förut och är mycket populära var än de spelar.

Välkomna
Styrelsen