Information från Hembygdsföreningen

Då torkan varit extrem och risken för gräsbrand alldeles för stor så beslutade vi oss för at inte ha någon valborgsmässa brasa. Men firandet av vårens ankomst blev ändå en stor succé med mycket folk och med två körer som sjung in våren, Valborsmässa kören medvuxna sångare och Hjärtans fröjd med uteslutande barn. Vårtalet hölls av vikarierande kommunchefen Teresa Dahlström. Fika med hembakat och korv gick åt som smör i solsken. Välbesökt och trevligt.
 
Dagen efter, den 1 maj, var det dags för 10 årsjubiléet för Åkerihistoriska sällskapets utställning på bruksområdet. En fantastisk dag för alla föreningar i Svartå. Samarbetet mellan föreningarna var utmärkta både i förberedelserna och i utförandet. Föräldraföreningen var delaktiga för första gången och de hälsades välkomna av oss andra.
Det kom mycket folk för att bevista arrangemanget. Vi provade för andra året i rad med att ha radioreklam. Första året betalades den reklamen utav Utvecklingsgruppen, detta år av Hembygdsföreningen och Svartå IF. Uppskattningen hur mycket folk som evenemanget drog till Svartå ligger någonstans mellan 2 till 3 tusen människor. Vi på Hembygdsföreningen hade beställning på 160 personer som ville ha kaffe och tårta och utöver dessa så hade vi mer än 300 kaffegäster.
En fantastisk dag där de flesta föreningar i Svartå var engagerade och det finns plats för fler till nästa år.
Jorka säger sig ha gjort sitt sista framträdande på 1 maj och vi tackar honom för allt han gjort för Svartås föreningsliv.
Vi tackar också Åkerihistoriska föreningen för att de har sin årliga utställning hos oss.
 
Styrelsen