Hembygdsföreningen informerar

1 HembPNG

Sommaren har varit mycket bra med fullsatta evenemang från 1 maj till både det Stora kakkalaset och fram till det Stora tårtkalaset och vi är glada för det gensvar vi har fått för dessa tillställningar. Vi är mycket glada för att vi har renoverat och målat om fasaden på vår vackra hembygdsgård, visserligen till en stor kostnad men det var värt var enda krona vi har lagt ner på det.

För att riktigt fira att vi lyckats med renoveringen inbjuder vi till ÖPPET HUS på hembygdsgården Slottet den 16 oktober mellan 13 och 16 och bjuder in alla Svartåbor till att besöka oss och få ta del av guidade visningar av Slottet med historiska vingslag berättade av Evert Karlsson. Två turer klockan 13.30 och 14.30. Vi kommer att bjuda på våfflor med grädde och hemkokt jordgubbssylt till alla som kommer, kaffe förstås. Vi återkommer med programmet närmare den 16 oktober. Alla med anknytning till Svartå med omnejd att välkomna och vi ser speciellt fram emot att ni som är ganska nya inflyttade och ännu inte besökt eran vackra hembygdsgård kommer.

Datum för avtackning av alla som har hjälpt oss under året med bakning, städning, gräsklippning med mera är spikat till den 20 november och då kommer den som vi kallar ”firmafesten” att äga rum. Personlig kallelse kommer till er alla.

Lucia är preliminärt bokad i december och vi återkommer med datum.

För övrigt känner jag glädje i att vi ideella föreningar på orten har startat ett samarbete mellan oss och kan också därför rekommendera Smedstugans förnämliga kak kalas den18 september.

 Styrelsen