Full fart på Sjötullen!

Vi är så glada över allt liv och rörelse på Sjötullen, alla lägenheter är uthyrda och Anna´s Surdegsbageriet har flyttat in och har så mycket kunder!

Just nu är det fokus på att slutföra ommålningen av hyreshuset. Få bort den dystra rödbruna fasaden till uppiggande vitt och i gammal stil.

Villa Sjötullen har vi döpt huset till nere vid vattnet. Vi har renoverat delar av huset och inrett hela huset.
Huset består av 3 sovrum, 2 badrum, kök/hall och ett stort vardagsrum ner mot sjön. Är ni nyfikna att ”titta in” och se hur det ser ut så klicka på denna länk https://www.sjotullens.se/semesterboende/
Vi har fått många frågor om det går att hyra för bara 1-2 dagar, i nuläget är det minst 3 nätter och en prissättning för högsäsong. Det som gör det lite invecklat är att det krävs en mycket noggrann städning pga. Corona/Corvid 19 innan nya hyresgäster kan flytta in.

Vår målsättning under lågsäsong är att till er Svartåbor kunna erbjuda boende om ni till exempel har gäster på besök att de skall kunna bo här för en låg kostnad.

Hotellet/Syfabriken
Målsättning kvarstår att vi vill få till en Lanthandel och Restaurang/Café i detta underbara hus (invändigt). Tyvärr så står det lite still då vi tålmodigt väntar på en återkoppling från kommunen…
Men vår plan är att så fort som möjligt öppna upp en Lanthandel i gammal miljö/inredning och vår förhoppning att kunna sälja närproducerade råvaror beroende på säsong.
Idag så erbjuder vi ju den digitala Lanthandeln på vår hemsida www.sjotullens.se med charkvaror från Stora Ekeby säteri, med leverans till Svartåområdet ca var 3:e vecka. Dessa varor och mycket mer skall vi självklart ha i lanthandeln sedan.

På hela långsidan ner mot vattnet skall vi bygga en veranda 5 meter ut för servering.
Invändigt så skall vi återställa den tidigare matsalen och renovera upp den fina gamla bröstpanelen. Det har tidigare varit 3 runda kakelugnar som tyvärr inte finns kvar, vi har lyckats få tag i 1 av 3 liknande kakelugnar som skall byggas upp och självklart skall kunna eldas i under den kalla årstiden.

Är ni nyfikna att komma förbi och se vad som sker, tveka inte att stanna till och besök oss!

Glöm inte att av att vara stolta och njuta över att ni/vi bor i ett sagolikt vackert samhälle!

Ha det bra önskar Annika och Peter