En blomma till nye rörmokaren

Nystartade företag med bas i Svartå är alltid roligt att uppmärksamma, så att en VVS firma med namn Sundbergs vvs-teknik nu är i full gång med att hjälpa boende i Svartå och omnejd med läckande rör, krånglade värmepumpar och allt annat inom VVS området är något värdefullt för bygden.
Vi möter upp med Henrik Sundberg som driver firman och förstår att en lärling snart kommer att hjälpa till i den dagliga verksamheten. Det geografiska arbetsområdet varierar beroende på uppdragets storlek, men alla jobb är givetvis av intresse.
Henrik berättar att familjen trivs enastående bra i Svartå och att det var det prisvärda boendet och närheten till skolan som avgjorde till Svartås fördel när flytten från England bestämdes.
Många ortsbor gläds åt Henriks handlingskraft då hus som stått tomma och vansköts har köpts upp, renoverats och sålts vidare till nya ägare som kan flytta hit till Svartå.
Med lite tur så fortsätter husräddandet och det blir fler renoveringar framöver och den positiva spiralen med fortsätter.
/Utvecklingsgruppen