Delikatess fredag

Fredag i kläm. Idag har vi öppet vid Sjötullen i Svartå från kl 12 till kl 16!
Observera att vi stänger tidigare än vanligt . Nya ostar och gamla som åter har kommit tillbaka finns nu i ostdisken!
Den efterlängtade Peters Gårdsost är tillbaka, lika god som alltid med sin två-åriga lagring och ljuvliga smak!
Nytt hos oss är Double Gloucester Stilton som är en av Englands mest populära ostar, cheddar och stilton varvat omlott Och Stilton själv är åter på besök!

Vidare har vi fått småostarna Langres AOP, Valencay AOP samt Tentation de Saint Félicien, de två sistnämna på återbesök medan Langres är ny hos oss!
Langres AOP är en krämig rödkittost ifrån Frankrike som är tvättad i Marc (en fransk ”grappa”) och på toppen är där en ihålighet vari man kan droppa lite champagne för att toppa lyxen! Valencay AOP är en färsk sotad getost gjord på opastöriserad getmjölk! Mycket smak och härlig krämighet!
Tentation de Saint Félicien är en så kallad Double Creme ost, som består av 84% opastöriserad komjölk och 16% grädde, fantastisk på alla sätt och vis!!
Färskkorvarna från @carlstadcharkodeli finns självklart också!
Välkomna i soliga Svartå idag