Välkommen till Svartå

Välkommen till Svartå

Svartå, är en liten ort som tillhör Degerfors kommun och ligger i västra Närke ca 8 mil från Karlstad och ca 5 mil från Örebro. Svartå är idylliskt beläget mellan sjöarna Storbjörken och Lillbjörken. Samhället har idag ca 500 innevånare och en mängd företag.
Mer om ortens brukshistoria från 1600-talet finns på hembygdsgården. Idag hittar du elljusspår med skidspår, fiskevatten, konferenslokaler, museum, hantverk och de två stora evenemangen Svartåloppet och Svartåträffen på orten.


Temperatur just nu i Svartå.

Aktuellt

Veckans bild

Medskog

Information & nyheter

sjtullen nPNG
Vi öppnar upp denna vecka till lunchen imorgon torsdag, med enklare måltider, kulglass från Klings och hembakat fikabröd.
På lördag blir det grillbuffé, med en mix av kött och fisk tillsammans med en härlig sommarsallad.
Även fredag har vi grillen varm!
Varmt välkomna till oss på Sjötullen

SIF-logga_original liten jpg
Arbetet går vidare inför årets löparfest i Svartå, ett par nyheter är redan klara som vi vill berätta om.
1. Värdet på priset till vinnarna i klass 1 & 2 (14km) fördubblas.
2. Röda korset kommer att vara på plats och ta hand om dig om olyckan är framme.
3. Uppvärmningen under ledning av Degerfors gymnastikförening är tillbaka.


Mer info om loppet och hur du anmäler dig finns här på hemsidan under sidan.
http://svarta.nu/om-svart%C3%A5/svart%C3%A5loppet-4225347

Utöver våra huvudsponsorer vill vi även passa på att tacka
Real Fastighetssystemet, Ekbergs Låsservice, RastPunkt Laxå, Kaseja snickeri, Degerforsbyggen, Arbetsmiljöforum by Metodicum, Mekverken, Deform, Toroma, Zema fastigheter, KD Solskydd, Maxbild, Delikatessen i Degerfors, Mullhyttan cykel & såg, illumini Belysning, Palmqvist Åkeri, Limudden Holding, Sunnemalm svets & garage, Fabriqen, DGG Cafe, Svartå FolketsHus och Blackriver energy med er support och sponsring blir allt så mycket lättare att genomföra arrangemanget.

Välkommen till Svartå lördagen 13 aug
/Svartå IF

Logga HammarenJPG
Vi har arr. en gemensam arbetsdag med ca 25 deltagande kämpar. Ett glädjande antal och stort tack till alla. Röj-och motorsågar, gräsklippare, krattor och släpkärror var igång vid badet, skolan, centrum och andra platser.

Båtförtöjningsbryggan försågs med nya flytblock för bättre flytkraft. På kvällen hade vi en gemensam tackkväll med respektive med grillat och annat gott. Vad vi har fått höra var detta mycket uppskattat.

Vi har haft en träff med kommunens miljöstrateg Malin Björn och Gamla parkens vänner och diskuterat styrelsens förslag att klassa gamla parken som naturreservat. Enligt Malin är förutsättningen för detta mycket goda men att det är en ganska lång process.

 Planeringen för en träff med kommunpolitiker och Svartåbor inför valet pågår. Platsen kommer att vara  Svartå Folkets hus och du kan förvänta dig mer om detta senare.

Avslutningsvis ett jättestort grattis och lyckönskningar till Annika och Peter Svensson till invigningen av och uppstart av orangeriet vid Sjötullen. Mäktigt imponerande och bra det ni gjort och gör.
Grattis.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig, Stefan Fejes.