Välkommen till Svartå

Välkommen till Svartå

Svartå, är en liten ort som tillhör Degerfors kommun och ligger i västra Närke ca 8 mil från Karlstad och ca 5 mil från Örebro. Svartå är idylliskt beläget mellan sjöarna Storbjörken och Lillbjörken. Samhället har idag ca 500 innevånare och en mängd företag.
Mer om ortens brukshistoria från 1600-talet finns på hembygdsgården. Idag hittar du elljusspår med skidspår, fiskevatten, konferenslokaler, museum, hantverk och de två stora evenemangen Svartåloppet och Svartåträffen på orten.


Temperatur just nu i Svartå.

Aktuellt

4/4 Grovavfallshämtning vid FHus 8-20
13/4 Årsmöte FolketHus kl 18
30/4 Svartåträffen kl 9 - 15


Veckans bild

En bild från förr på Svartåstenarna på Kvistbrokyrkogård

Foto Knista församling.

Information & nyheter

Medlemsmöte 5 april
Folkets Hus kl 14.00 underhållning av B.O Söderberg.
Sill/äggsmörgås 60kr.
Välkomna!!
/
StyrelsenÖPPETTIDER v13
Torsdag: 12 - 18, Fredag & Lördag 12 - 22, Söndag 12-16.
Vi kommer inom kort att börja komplettera upp lanthandeln med mera basvaror.
Varmt välkomna till oss i Svartå!

Skrmklipp granenPNG
Måndagspromenad med ett stopp vid den nu 103år gamla granen vid Letstigen som också är den grövsta granen i närområdet med en omkrets på ca 2950mm ...
Kl 10.00 på måndag går vi nästa runda.

Idag är äntligen dagen här som vi har längtat efter! Vi öppnar dörrarna till Sjötullen Svartå och det gamla hotellet från 1800-talet får åter nytt liv med en bistro/bar, lanthandel och café.
I Lanthandeln kan ni hitta underbara delikatesser i charken, färska skaldjur, ostar och chark. Självklart finns det mjölk och smör och övriga basvaror också. I Bistron kan ni avnjuta god mat och dryck i denna underbara gamla miljön eller bara sitta vid bardisken en stund. Och i Caféet kan ni hitta just er "hörna" med en kopp kaffe och varför inte avnjuta våra populära smörgåstårtor.
Klockan 12.00 öppnar vi och våra leverantörer kommer finnas på plats fram till kl. 16.00 i Lanthandeln och berätta om just deras delikatesser tillsammans med trevliga erbjudanden dagen till ära!
Vi har öppet till kl. 21.00 och i Bistron hittar ni bland annat kockens erbjudande.
Vi hoppas ni tar er tid att besöka oss idag och uppleva den fantastiska atmosfären.
Varmt välkomna!